W.E.B. Griffin - Tűzvonalban

2009.04.21. 15:57 Bala2.0

A legjobbak közül is a legjobbak
A TENGERÉSZGYALOGOSOK
5. KÖNYV

A Tűzvonalban egy reménytelennek tűnő akció történetét meséli el a második világháború idejéből, megragadva a történések drámaiságát és megmutatva azoknak a férfiaknak a bátorságát, akik részt vettek benne. Két tengerészgyalogos, aki a japánok légi tevékenységeiről küld jelentéseket, egy kis partfigyelő szigeten ragad. Egy különleges mentőalakulatot küldenek, hogy kihozzák őket az ellenség által megszállt szigetről. Izgalmas és magával ragadó történet igazi hősökről, amelyet nem is mesélhetne el más, mint W. E. B. Griffin...

Mit várok a könyvtől?

Egyszer már elkezdtem, de félretettem. Kicsit sok volt Griffin stílusától, majdnemcsak egymásután olvastam az első négy kötetet. Most újúlt erővel, újra bele kezdek.
Azt kell tudni Griffinről, hogy olyan háborús könyveket ír, hogy háború alig van benne. Erősen karakter centrikus, ráadásul sok karakterrel, sok helyszínnel dolgozik. Kicsit unalmas, hogy valaki mindig becsajozik, valakinek mindig van egy magasrangú apja/ismerőse, valaki mindig hős, valakit mindig előléptetnek... de van egy egyedi hangulata.

Szólj hozzá!

Címkék: tűzvonalban web griffin a tengerészgyalogosok the corps line of fire

A bejegyzés trackback címe:

https://olvastam.blog.hu/api/trackback/id/tr491078250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása