Watchmen...

2009.03.16. 10:13 Bala2.0

Azt hiszem, talán fordítva kellett volna. Előbb ezt, és aztán a filmet, vagy néhány hónap szünetet hagyni a kettő között. Most óhatatlanol a filmhez fogom hasonlítgatni.

Öreg és visszavonult maszkos hősök a főszereplők. Az orosz-amerikai viszály közel áll egy atomháborúhoz. Hogy lehet ezt megakadályozni? Meg lehet-e egyáltalán?

Több is, és kevesebb is a filmnél. A karakterek jobban fel vannak építve. A képregény a képregényen belül, ami hátborzongató narrálása a valóságban történő eseményeknek. A fejezetek közti újságkivágások zseniálisak (leszámítva a néhány Ozymandiusost, azokat untam). Amit még hozzá tesz a film történetéhez, az meglehetősen unalmas és érdektelen, gondolom nem véletlenül hagyták ki belőle. :)

Nem győzött meg túlságosan. Nem sok külömbség van a film és a képregény közti végjáték között, de a filmé határozottan jobban tetszik. 7/10. A képregény nem lesz a kedvenc műfajom...

Szólj hozzá!

Címkék: watchmen alan moore dave gibbons watchmen az őrzők

A bejegyzés trackback címe:

https://olvastam.blog.hu/api/trackback/id/tr51005033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása