David Brin - A jövő hírnöke

2009.03.03. 17:44 Bala2.0

Kétezer-tizenháromban járunk. A civilizációt elpusztította a Nagy Háború. A gépek megsemmisültek, a modern kor technológiája feledésbe merült. Az Egyesült Államok helyén csak elszigetelt városok maradtak, néhányuk felett Macklin tábornok uralkodik.

A túlélők egyike, Gordon Krantz, menekülve a sugárzás elől, a nyugati part felé tart. Útközben ráakad egy postafurgonra és egy postásegyenruhára, s ezt kihasználva, fedél és élelem reményében postásnak adja ki magát. Az általa kézbesített küldemények a bizakodás és a múlttal való kapcsolat jelképévé válnak, főleg, miután Krantz postai hálózat szervezésébe kezd.

Macklin tábornok azonban gyilkolni kezdi a hírvivőket, hiszen ők a régi államiság jelképei. Egy olyan államé, amely nem tűrheti a zsarnokokat. Ám a reményt jelképező megfakult uniformis rendkívüli erővel hat az emberekre, amin fellelkesedve Krantz szőni kezdi álmát egy újjászülető nemzetről.

Feszültséggel, szorongással teli regényt írt David Brin a harmadik világháborút követően káoszba és barbarizmusba süllyedt emberiségről, amely csak lassan ébred rá, hogy a fennmaradás érdekében vállalnia kell a felelősséget önmagáért.

Mit várok a könyvtől?

Még nem volt szerencsém poszt-apokaliptikus témával foglalkozó regényhez, de a téma érdekel; több világ is egészen megnyert magának (tv-n, és számítógép játékban). Már beleolvastam, és felüdülés a Monstrum után, sokkal olvasmányosabb, ráadásul már most együttérzek a szerencsétlen Gordonnal. :) Szóval egy jó kis komor hangulatú történetet várok, ami illik a poszt-apok. környezethez.
A könyvből film is készült. Ha nagyon fog tetszeni a könyv, lehet megnézem majd azt is.

1 komment

Címkék: david brin a jövő hírnöke the postman

A bejegyzés trackback címe:

https://olvastam.blog.hu/api/trackback/id/tr18977904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

radiantpath 2009.03.04. 16:45:57

A film, ami Postás címen fut ha jól emlékszem nagyon korrekt, egy kicsit talán hősiesre vette a figurát, de sztem nagyon átjött, Kevin Costner hiteles főszereplő. a könyv állítólag meg még jobb, ugye a film egy erősen korlátozott változat.
süti beállítások módosítása